Bouwtekening kapschuur maken – Tekening kapschuur laten maken

Kapschuren worden veelal in de agrarische sector toegepast als stallingsruimte, maar ook voor prive gebruik is een kapschuur een prima oplossing. Het bouwen van een kapschuur mag niet zo maar, meestal heeft u een omgevingsvergunning nodig (voorheen bouwvergunning).

Voor het laten maken van een bouwtekening van een kapschuur bent u bij onze tekenbureau´s in vertrouwde handen. Samen met u kunnen we uw kapschuur ontwerpen en desgewenst de vergunning en het contact met de gemeente verzorgen.

Op kleinere schaal 1:5 of 1:10 worden detailtekeningen gemaakt, zodat het bouwbedrijf  weet hoe hij schuur moet gaan bouwen. Alle bouwtechnische en constructieve zaken worden verwerkt op een bouwtekening. De aannemer is dan gebonden aan deze tekening, waardoor u ook de garantie krijgt dat er gebouwd gaat worden volgens uw wensen. Dat is waar voor uw geld.

Ons team bouwkundig tekenbureau´s  staan klaar om voor u een offerte op te stellen.

Bouwtekening kapschuur laten maken

De bouwtekeningen en de constructieberekeningen van de kapschuur zijn onderdeel van de contractstukken met uw aannemer. Voor het bouwen van een kapschuur moet u doorgaans  een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aanvragen bij uw gemeente. Doe eventueel zelf de vergunningscheck op Omgevingsloket Online of vraag het na bij uw gemeente.

Heeft u wel een vergunning nodig? Dan is het sowieso verstandig na te vragen bij de gemeente of uw plannen gerealiseerd mogen worden volgens de voorschriften van het bestemmingsplan.

Een bouwtekening van een kapschuur is dus veel meer dan enkel een plattegrond en aanzicht. Welke informatie behoort er zoal op een kapschuur bouwtekening te staan?

Op kapschuur bouwtekening staat minimaal de volgende informatie:

  • Plattegronden
  • Gevelaanzichten
  • Doorsnede
  • Detailtekeningen schaal 1:5 of 1:10
  • Situatietekening
  • Materiaal- en kleurenschema

Optie: Constructie

Naast een bouwtekening van uw schuur, moet een constructeur controleren of de toegepaste constructie veilig is. Bijvoorbeeld een stalen balk of een houten balklaag moeten berekend worden of ze sterk genoeg zijn.

Deze informatie wordt ook op een constructietekening verwerkt en is ook onderdeel van de overeenkomst met uw aannemer. Als u vergunning moet aanvragen dan worden deze berekeningen en tekeningen ook ingediend bij uw gemeente.

  • Constructieberekeningen kapschuur
  • Constructietekeningen kapschuur (funderingsplan, verdiepingsvloeren, kapplan)
  • Eventueel constructiedetails

Aanvraag Omgevingsvergunning

Het bouwen van een kapschuur kan niet zomaar. Als je voldoet aan enkele spelregels is het bij kleine bouwwerken niet nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Of je een omgevingsvergunning nodig hebt kun je zelf controleren op Omgevingsloket Online.

Voor de constructie geldt een fundering ´op staal´. Indien een fundering op palen nodig is geldt een n.t.b. meerprijs.